Att hjälpa uteliggare

 
 
När det gäller ämnet om man ska hjälpa uteliggare eller inte är det väldigt många olika åsikter kring detta ämnet. Vissa tycker att det inte är ens problem och de få skylla sig själva när andra tycker att det är självklart att man ska hjälpa folk i nöd.
Min egna åsik är att varför skulle man inte hjälpa en människa på gatan? Okej jag ger inte alltid pengar till uteliggare men ett litet leende kan göra mycket för en männsika. Men tyvärr tänker vissa människor att för att uteliggarna inte ha pengar och är då inte värda något. Tänk om det va någon du känner! Tänk om det var någon i din familj eller en av dina vänner och du inte kan hjälpa dem. Skulle du inte att folk skulle behandla dem som en människa och inte som ett djur? 
Jag tycker nästa gång du ser en person som är ledsen fråga vad som ha hänt, kanske en person som sakna 20kr att betala sin mat för och du ha en tjugolapp över varför inte ge den personen den istället? Eller nästa gång du ser en människa som har en dålig dag ge dem ett leende och kanske säg "Ha en bra dag." Det kan göra att hans dag blir positiv istället för negativ. 
Behandla folk som du själv vill bli behandlad, det är väldigt cheesy men det är också sant.
Allmänt | |
Upp